HTML

Tömegközlekedés

A Magyar, az európai és a nagyvilág országainak, városainak közlekedése, és ezek összehasonlítása, hátha eljut a fülébe a magyar fejeseknek, és végre tesznek valamit az ügy érdekében. +majd lesz telekocsi hirdetési lehetőség is

Friss topikok

  • Wattyler: hali Hát régen jártam erre, államvizsgák miatt. Igazad van A-tech az oszkárral kapcsolatban, az v... (2010.05.18. 11:02) Az indokok, amiért ez létrejött

Linkblog

Az indokok, amiért ez létrejött

2010.04.20. 01:36 Wattyler

Egyszerű dolog volna itthon, a pici Magyarországon emberi közlekedést szervezni, javítva ezzel mindenkinek a mindennapi életét, és nem pénz kérdése volna, mégis tesznek rá az illetékesek.

Rendületlenül írogattam a volán társaságoknak, a MÁV-nak, a közlekedési minisztériumnak, önkormányzatoknak és a Közlekedéstudományi Intézetnek, hogy induljon el valami változás, de eddig nem lett eredménye. Remélem sok ember rátalál a blogomra, megmozdulnak az illetékes elvtársak, és sikerül ereményt elérni. Értem ezalatt a megfelelő menetrendet, a megfelelő menetidőt, a zsúfoltság csökkentését és a járatsűrítést mind a városokban, mind pedig vidéken a falvakban, és a városok közötti távolsági közlekedésben.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://publictransportation.blog.hu/api/trackback/id/tr781936107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A-tech · http://www.oszkar.com 2010.04.20. 23:02:53

Hello!

Nagyon helyes, remélem népszerű lesz a blogod!
Én, mint gyakori utazó és okl. közlekedésmérnök is drukkolok, hogy sikerüljön eredményt elérni a blogon keresztül. Akár egy-egy megfelelő helyre célzott levéllel, akár a kommentekben zajló kultúrált vita által.

Olvastam, hogy "majd lesz telekocsi hirdetési lehetőség is". Ehhez lenne hozzáfűznivalóm:
Úgy gondolom, hogy a telekocsi ajánlatok a neten való szétszórásával pont az eredeti cél válik lehetetlenné. Azt nyilván nem lehet várni, hogy mindenki minden helyen egyesével meghirdeti az útját, viszont az elaprózódott hirdetési fórumok által minimálisra csökken az esély, hogy egy időpontban ugyanarra utazni kívánó autós-utas egymásra találjon.
A telekocsi pedig - saját tapasztalatból mondom - közel tökéletes megoldás a közepes és hosszabb távoli utazásokra, mind az utas számára, aki rugalmasan és olcsón eljut A-ból B-be, mind az autós számára, aki csökkentheti költségeit és adott esetben új, érdekes embereket ismerhet meg.

Szumma-szummárum, szerintem a spanyol viaszt nem érdemes újra feltalálni, hanem a meglévőt minél jobban kihasználni, illetve fejleszteni. Van tehát az Oszkár ( www.oszkar.com ) , nyugodtan mondhatom hogy Magyarországon a legprofibban megvalósított telekocsi rendszer, szerintem ennek a használatára kéne ösztönözni az autóval utazókat. Persze a végső cél egy jól működő tömegközlekedési rendszer lenne, de még amellett is van helye a telekocsinak. (lásd mondjuk Németország példáját)

Még egyszer sok sikert a bloghoz4

Zsenimanó 2010.05.15. 21:36:21

Nagyon jó lenne, ha végre a pénzünkért normális körülmények között utazhatnánk. A héten, egy esős napon felszálltam egy volán jártra. Néhány éves, kívülről nagyon szép modern busz. Igen ám, de BEÁZOTT!!!

Wattyler 2010.05.18. 11:02:41

hali

Hát régen jártam erre, államvizsgák miatt. Igazad van A-tech az oszkárral kapcsolatban, az vele a baj, hogy nem ismerik az emberek, se hirdető, se utas. A német mfz-n is több a magyar ajánlat (Mitfahrerzentrale) Amúgy valamiért bizonytalanok az emberek. Volt már, hogy kimentem buszpályaudvarra, hogy kinek van kedve kocsival utazni 1órát a buszos 3óra helyett (most nem írom le honnan hova) 500ft-tal olcsóbban, és senki nem jött.
süti beállítások módosítása